torstai 29. toukokuuta 2014

saa käyttää mut ei oo pakko hei

niin, ehkäsyä nimittäin. Minuu nii naurattaa ja ärsyttää nää ihmisten kommentit miun raskaudesta "et sitte osannu käyttää kortsuu/pillereitä/kierukkaa ymym mitä lie.. ? " Onneks ite osaan käyttää ehkäsyy nii ei tuu ainakaan tota ongelmaa!" ja kattoo halventavasti miun mahaa.  Niin mitä ongelmaa?
On se jännä. OOn tässä pohtinu jo monta kuuakutta, että miksi tietyille ihmisille on niin helvetin vaikee tajuta että oon oikeesti ilonen ja onnellinen tästä raskaudesta ja lapsesta. Ei tää ollu mikään vahinko, eikä tää oo mulle mikään ongelma.
Sitä kuulee monesti ihmisten myös sanovan että " no oi voi nythän sä pilaat elämäs ja nuoruudes" "ethän sä voi tehä enää mitään " mm.
En voi käsittää ihan oikeesti, ylipäänsä sitä kuka sanoo noin tai sitä kuka ees ajattelee noin. Mullahan on ollut vaihtoehtoja vaikka kuinka, ehkäsyt, abortit jne jne. Mutta kun en itse HaLuNnUt mitään vastaavaa. :)
Onhan se toki totta, että oon vielä nuori ja elämä edessä, mutten koe menettäväni tai pilaavani yhtään mitään. Koen lähinnä tän asian niin että elämä antaa ja elämä ottaa. Tässä tapauksessa se ottaa, mutta antaa sitten monin kerroin enemmän. Kyllä itse koen asian niin, että vietän nuoruteeni tästä eteenpäin mieluummin perheeni ja lapseni kanssa, keräämällä yhteisiä kokemuksia ja seuraamalla yhdessä avomieheni kanssa lapsen kasvua ja kehitystä. meidän yhteisen lapsen <3  Mieluummin kuin, ryyppäämällä kaikki rahani ja rellestämällä irtosuhteesa toiseen, esimerkiksi. En voi taas tätäkään yleistää, että jokainen ikäiseni joka ei odota lasta tai ole perheellinen eläisi äskeisellä tavalla.
Elämä on tässä ja nyt ja minun tapauksessani se minulla yhtälailla vielä edessä kuin kaikilla muillakin parikymppisillä, kuljen vain ehkä hieman erireittiä kuin useimmat tuttuni ja ystäväni.
Pointtini on kuitenkin tässä se, että en todellakaan ala kenellekkään mitään valintoja tuputttamaan. Ja toivon, ettei minullekkaan ennää harmitella tätä asiaa.
Olisin todella iloinen jos ihmiset alkaisivat pikkuhiljaa ymmärtämään, että tämä raskaus ja lapsen tulo on meille iloinen asia, eikä muuksi muutu :) <3

Ps tänään meille kotiutuu ihanan Brio- merkkinen pinnasänky 8)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti